sreda, 11. september 2013

En čisto majhen odklop

Res je bil kratek, vendar aktiven, osvežujoč in z veliko mero minimalizma. Murter je bil najin izbor; obveslati ga in pregledati vsak šljunak (beri: prodnata plažica ).
V kajake sva naložila mini šotorček za dva,  spalki, samonapihljivki, plinski gorilnik,  kastrolo, skodelici, malo makaronov, kavico, malo kruha in paradižnika in nekaj zaloge vode ter malenkost obleke - samo najnujnejše. In avantura se je začela....


malce kasneje je bilo že takole: burja, morje pa že precej valovito. Priznam, da sem imela kar veliko dela, ker  je pihalo ravno v prsi (kam pa drugam....).


Pozno popoldan si kot Robinzona najdeva primeren šljunak za spanje in noro, bil je samo najin. Na enem koncu šotor, na drugem kuhinja in v sredini najina čolnička.
Naslednji dan je bil v presežnikih: čudovito morje, vroče sonce, skoraj nič vetra in valov.

Tretji dan je bil enak drugemu - noro fajn.

 
In že sva na cilju.


Ni ga lepšega občutka ko greš, se prepustiš in uživaš. Ko se v mraku in sredi kuhanja makaronov, ki so tudi brez vsake omake imenitni, ob tebi pojavi prijazen gospod in te povabi na kozarček vina malo višje v hrib, kjer se med oljkami čisto neopazno skriva kamnita hišica. Govorica se je mešala v nemškem, italijanskem in slovenskem jeziku, ožarjeni Kornati pa so čarali nepozabno morsko kuliso.
Ja, še si želim takšnih trenutkov.

11 komentarjev:

 1. Zgleda, da je bila avantura ČUDOVITA! :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Vau! Čudovita avantura. To sta si pa super namislila :-)

  OdgovoriIzbriši
 3. Odlično! In še krasne fotke so nastale!

  OdgovoriIzbriši
 4. Pridna, pridna :-))
  In čudovite fotke!

  OdgovoriIzbriši
 5. Vau kako noro dobra avantura. Fotke so krasne. Lp

  OdgovoriIzbriši
 6. Vau!! Zelo lepo! Prav pogrešam take odklope:)

  OdgovoriIzbriši
 7. joj čudovito! tole je pa prav eno z naravo. lp

  OdgovoriIzbriši
 8. se popolnoma strinjam s takšnim žmohtno prijetnim opisom

  OdgovoriIzbriši
 9. Ooojojoj...kako čudovita objava Helena! Ma, tole me je pa danes res popeljalo na morje, daleč vstran od tele moje stvarnosti in vsakodnevnega živžava... :). Verjamem, da sta uživala!
  Pozdravček,
  Simona

  OdgovoriIzbriši
 10. Kakšen noro dober odklop sta si privoščila. Priznam, sama nisem za takšne avanture, ampak ob vajini so se mi malo "sline pocedile" :)

  OdgovoriIzbriši