četrtek, 25. september 2014

Ko se ti sfuzla....

Že pred časom sem malce nakazala, da me zaposlujejo še druge stvari. Letos spet malce več tečem in preživim kar precej časa v naravi, v gozdu. Tečem po gozdnih poteh, kolovozih in drugje, le asfalta ne maram. No dobro, je izhod v sili le, če je po gozdu vse razmočeno in veliko blata. Ker sem že malce v letih (za tek mislim, sicer pa NE), ne dirkam in brzim, ampak me vse bolj mikajo vztrajnostni, daljši teki. Vsake toliko časa pa je le potrebno zagnanost začiniti s kakšno udeležbo na teku, kjer uradni semaforji neusmiljeno štejejo in štejejo....

Začela sem s tekom trojk,


nadaljevala s Soča Outdor festivalomin nazadnje opravila s tekom po Lavričevi poti v naših krajih.

Za letos to še ni vse, čaka me še preizkušnja 4. oktobra v Rabcu in Ljubljanski maraton (mali). Vmes pa za dušo, srce in dobro počutje drgnem tekice po "našem" gozdu in se s tekaškimi znanci podim po neznanih kotičkih v bližnji okolici.

Verjetno si mislite, kaj me je prijelo? Se mi je malo odpeljalo? Predvsem je vzrok v možu, ki tudi ne more biti nikoli na miru in je v tekaških oz. športnih vodah precej dlje kot jaz. Ker sem ga na njegovih tekmovanjih vedno spremljala in bila njegov "servis", sem počasi lezla v tekaško sceno: tekači, debate, oprema, tekme, prehrana,..... Potem se vprašaš, zakaj pa tudi jaz ne bi in še na trening bi šla lahko pogosto skupaj. Glede na to, da sem v mladosti kar dobro tekla, ne pa veliko, nisem imela prav veliko dela s prepričevanjem sama sebe, da začnem. 

Ja, sprva je bilo naporno, sedaj pa že močno uživam. Kolikor več tečeš, toliko lažje in bolj uživaško je. In res mi ni žal za čas, ki ga pustim na tekaških poteh, le za ustvarjanje ga je malo manj.

Letos nisem bila brez teka niti na morju, kar se mi v življenju še ni zgodilo. Hahahaha, bolj stara, bolj nora....


 

 In za konec še letošnja nova pridobitev - tekice za asfaltno podlago. 

7 komentarjev:

 1. Vsa cast in le tako naprej. Predvsem pa veliko uzitka pri teku :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Tvoj novi hobi je vse pohvale vreden. Uživaj v teku in v naravi. :-)

  OdgovoriIzbriši
 3. Uauu bravo, občudujem vse, ki tečejo :-) Jaz še zgleda nisem dolst stara ha ha ha. Ozadje morskega tekanja mi je pa znanooooo :-)

  OdgovoriIzbriši
 4. Občudujem vse ki se lotijo laufanja- to ni moja disciplina ma vsaka ti čast, da si se odločila. :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Te prav občudujem. Nove tekice :) so zelo lepe. Pozdravček

  OdgovoriIzbriši
 6. Ooo, občudujem te še in še! To je moja šibka točka. Manjka mi vztrajnosti :)
  Želim ti veliko pretečenih kilometrov.

  OdgovoriIzbriši
 7. Se pridružujem Heleni pred mano, kar se tiče šibke točke in pomanjkanja vztrajnosti - že parkrat v življenju sem začela teči, a nikoli vztrajala do te točke, da bi začela uživat :))) Prav nič se ti ni sfuzlalo, ti kar nadaljuj v tem stilu, pa še kdaj kaj napiši na to temo, mogoče me spet zagrabi, hehe ....

  OdgovoriIzbriši