ponedeljek, 29. junij 2015

*** 26

K šopku iz prejšnje objave sodi tudi poročna voščilnica. Vse skupaj je bilo namenjeno prav posebnemu paru. Po 100 pretečenih kilometrih čez drn in strn in 6800 premaganih višinski metrih sta se ob enajstih zvečer še poročila. Bi vam padlo kaj takega na pamet?
Nevesta je zmagala v ženski kategoriji, ženin pa je bil drugi v moški. Ko sta prišla v cilj sta se na hitro uredila in že sta bila ženin in nevesta v svečani svatovski opravi. Poročna ceremonija se je odvijala kar v prireditvenem prostoru, na odru pa so ga "žgali" Kraški ovčarji.

Nevesta se je odločila za šopek marjetic iz papirja, ker bi bilo sicer preveč logističnih težav s svežim cvetjem, papir pa zdrži tudi brez vode....:):) Tekaški prijatelji smo poskrbeli še za poročno voščilnico in darilce v obliki denarcev, izvedba pa je bila v mojih rokah.
  V šopku je zajete precej simbolike, saj je nevesta na svoji poti premagala kar 4 vrhove: Črno prst, Porezen, Blegoš in Ratitovec, ki jih je želel imeti v šopku. Odločila sem se za planinske oznake poti in s tem rešila en velik "kako pa naj to naredim".
Voščilnico sem položila v škatlico


 in jo zaradi drugačnega odpiranja ovila s papirnatim trakom.


 V škatlico pod voščilnico sem dodala tudi ovojnico z denarjem.
Zadnja stranV sredini sem naredila žepek, kamor sem vložila kartonček z imeni vseh, ki so prispevali k darilu in mladoporočencema  zaželeli vse najlepše na njuni skupni življenjski poti.


P.s.: Šopek je ostal v spomin Turističnemu društvu Podbrdo, kot spomin na prvi Ultra Pušeljc Trail in poroko dveh odličnih tekačev. Katja in Toni, še enkrat iskrene čestitke!

8 komentarjev:

 1. Uau, čudovita voščilnica in kakšna poroka! Super! To sta se pa res našli sorodni duši. In še sreča, da imajo tebe, ker si vse tako krasno pripravila, da se kar topim! ;)

  OdgovoriIzbriši
 2. Da pa imaš še energijo po vseh teh kilometrih, da se še poročiš, pa vsa čast. In vsa čast tudi tebi, kako super in lepo si vse to pripravila. Pušeljc je itak zakon, voščilnica pa prav tako prekrasna.

  OdgovoriIzbriši
 3. Ma da imaš energije po takih kilomtreih še za poroko... vse pohvale in čestitke mladoporočencema. Tvoja voščilnica, šopek in škaltica niso od muh - dodelano v nulo, polno simbolike :)! super si se potrudila za mladoporočenca.

  OdgovoriIzbriši
 4. ooo helena, kako čudovit šopek marjetk si naredila in izgledajo kot prave :-))
  Tudi voščilnica je nekaj posebnega za res poseben par!
  Krasno si opravila svoje delo ...

  OdgovoriIzbriši
 5. Šopek sem občudovala že v prejšnji objavi. Res je čudovit. Spraševala sem se, čemu smerokazi. No, sedaj vem. :-)) Čestitka je prelepa. Super si jo sestavila. Prava tematska, z obema tekačema, ki si tečeta nasproti. :-)) Mene bi po takšnem podvigu odpelajli na urgenco in ne na lastno poroko! Mladoporočencema želim veliko skupaj pretečenih kilometrov! :-))

  OdgovoriIzbriši
 6. Noro, ideja izvedba, od poroke do šopka in daril. Bravo!

  OdgovoriIzbriši
 7. vsa ta simbolika in zgodba mi je tako všeč ... res prečudovit šopek, dodelana voščilnica s polno simbolike in temi vrtnicami, prečudovito je vse skupaj. in vse čestitke vam tekačem ultra-maratoncem ali kako že, neverjetni ste ...

  OdgovoriIzbriši
 8. Uh, kakšna energija in zavzetost, da si po takšnem maratonu organiziraš še poroko :) Dobra sta in dobra si ti, ki si vse tako krasno organizirala.

  OdgovoriIzbriši