četrtek, 23. julij 2015

Ko se tresejo gate

Malo v senci, malo na terenu....Po pravici povedano več v senci in bolj malo na terenu. V tej peklenski vročini res ni ravno najbolj pametno pretiravati s kakšnimi hudimi aktivnostmi. Kljub vsemu, malo je pa že treba.
Te dni sva se podila bolj po višinah kot nižinah. Eno popoldne prejšnjega tedna sva šla na Stol in po panoramski poti do Golice, potem pa spust do Javorniškega rovta in zopet vzpon do Vodnikove koče in krog je bil sklenjen. 

 
 


 Na koncu je bilo potrebno napolniti želodčke, saj noben žakelj ne stoji sam pokonci.


Čez nekaj dni sva jo mahnila čez Komarčo do Koče pri sedmerih jezerih, naprej do Komne, spust v dolino in drugi krog je bil sklenjen. Tale druga, ni bila prav veliko tekaška, pa nič zato, tudi tako se nabira kondicija.
In Špicparkeljc doma že menca. V soboto bi šel rad z menoj, saj sem mu že zadnjič obljubila, da mogoče. Naj mu bo, saj se je nazadnje kar izkazal kot motivator in vzel zadevo smrtno resno. Tokrat ga bom pripela na nahrbtnik, da se mi ne bo stalno drl na uho, pa tudi če se bo, ga ne bom toliko slišala. 
Tokrat gre z menoj na Grossglockner, da skupaj premagava zame kar dolgo razdaljo. Malce, pardon, veliko me je strah, ker je napovedan dež in nevihte. Nazadnje bi v podobnih razmerah skoraj zmrznila na poti na Porezen, zdaj pa je nadmorska višina kar precej višja, tako da se mi tresejo gate.  Je že res, da med obvezno opremo sodi tudi dežna jakna in hlače, kapa, rokavice, čelka, ......, ampak če ti treska za ritjo in uliva, potem res ni fajn. Mislim, da se bom na startu samem odločila kam grem, v hrib ali v oštarijo, odvisno od vremena. 
Jodlarski pozdrav! 

5 komentarjev:

 1. Uh, kakšna planinska kroga sta naredila. Vaju prav občudujem. Za Grossglockner držim pesti. Če boš morala v oštarijo, se ne sekiraj preveč :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Kako pridna sta vidva v tej hudi vročini, ni kaj, vsaka čast. Pa saj višje gori je verjetno malo hladneje, čeprav pri vajinem tempu ne verjamem, da vama ni hudo vroče. Držim pesti za jutri za G.

  OdgovoriIzbriši
 3. Dobro vama gre od nog tole nabiranje kondicije. Pa še krasne fotke sta posnela. Držim pesti za Grossglockner. Tudi oštarija šteje kot uspeh. :-)))

  OdgovoriIzbriši
 4. Kakšne krasne ture in upam, da je Grossglockner bil uspešen.

  OdgovoriIzbriši
 5. Super turi. Tisto drugo sem tudi sama že prehodila, vendar v obratni smeri.

  OdgovoriIzbriši