ponedeljek, 24. april 2017

Gran Canaria

Dolgo sem odlašala s "poročilom" o teku. No, pa ni bil samo tek, malce sva izkoristila "uržah" in zaokrožila v en mini dopustek. En teden, od srede do srede. Tako vozi v tem, letnem času najugodnejši nizkocenovec iz Bergama. Do tja sva potrebovala 4 ure in pol, vmes pa spila še eno udlično kavico, nikjer drugje kot v Italiji.


Dišeča jutranja kavica

Vse je teklo kot po maslu: parkiranje na enem izmed letaliških parkirišč, avtobus do letališča, ki vozi non stop, čekiranje in oddaja prtljage, izredno miren let in pristanek, kombi iz letališča do Rent-a-cara in nazadnje  Clio, ki je še dišal po novem. Mega.

Lepotec

Ker je pri naši hiši tako, da jaz nimam pojma o orientaciji s karto, še manj pa o rokovanju z Garmin napravo (beri: ne maram te sodobne tehnologije), sem bila enakopravno določena za voznika. Kar takoj je bilo potrebno na avtocesto, ki je mimogrede tripasovnica in že sva obstala v prometnem zamašku. Namenjena sva bila v Las Palmas, glavno mesto Gran Canarie, kjer sva imela rezerviran skromen apartma. Menda je takšna gneča čisto običajna zadeva, saj na otoku živi milijon prebivalcev, letno ga obišče štiri miljone turistov, otok pa je reci in piši štirikrat manjši od Slovenije.

Z malce kilavo vožnjo in odlično spretnostjo navigatorja sva kar hitro našla hotelček čistov središču starega mesta, ob glavnem parku.


Park Santa Catalina 


Utrujena od vožnje in prekladanja po letalu sva dan kar kmalu zaključila. Zjutraj sva našla prijeten lokalček s sveže pečenimi slastnimi kruhovimi in rogljičkastimi dobrotami, kjer so povrhu namešali še doličen sadni smoothi in postregli z omamno dišečo kavo. Zakon!

Do začetka Matjaževega teka sva imela še dan in pol časa, ki sva ga izkoristila malo za pohakovanje po mestu, preostanek pa sva porabila za vse formalčnosti, ki jih je potrebno opraviti pred samo tekmo. Tako sva  naslednji dan v mestu obiskala Cristobalovo hišo z imenom Casa Colon Cristobal, ki je urejena v muzej. Cristobal Colon je živel v času Krištofa Columba, z njim plul po neznanih morjih in odkrival še neznane dežele.


Zunanjost Case Colon Cristobal

Replika notranjosti ene izmed ladij  iz obdobja ColumbaMaketa ladje

Razstava različnih predmetov prinešenih v Evropo

Naprava za orientacijo s pomočjo  zvezd in planetov

Popoldan sva se odpeljala iz mesta v smeri štarta in cilja tekme oz. glavnega prireditvenega prostora, v Mas Palomas. Vmes sva odkrivala male vasice in njihove znamenitosti, okušala lokalno hrano in domače pivo.


Tapasi

Domače lokalno pivo

Nadaljevanje sledi.....

11 komentarjev:

 1. Začetek je že zanimiv, zdaj pa nestrpno pričakujem nadaljevanje.

  OdgovoriIzbriši
 2. Tudi jaz čakam nadaljevanje....se tole lepo bere. Lp

  OdgovoriIzbriši
 3. U, tole se pa krasno bere. :-) Čakam nadaljevanje.

  OdgovoriIzbriši
 4. Fajn je brati in tudi jaz komaj čakam, da nadaljuješ z vajinim zanimivimi avanturističnimi podvigi.

  OdgovoriIzbriši
 5. Helena, vajin mini dopust se je obetavno začel. Tudi mene nadaljevanje zelo zanima. Lp

  OdgovoriIzbriši
 6. kako je pa tole fajn brati, vidim, da bo potrebno iti ...

  OdgovoriIzbriši
 7. Zanimivo branje in ogled fotografij.

  OdgovoriIzbriši
 8. Super, da si se lotola pisanja te reportažice, prav fletno je s tabo pokukat v druge dežele :)

  OdgovoriIzbriši
 9. Odlično se bere, še bolj odlično je bilo vama - očitno:). Ali naj ti tudi jaz zaupam - čakam nadaljevanje.))). Lep pozdrav, Andreja

  OdgovoriIzbriši
 10. Super izgleda. Tapasi so zakon ;-)

  OdgovoriIzbriši
 11. Sami lušti - za oči in dušo, da o želodčku ne govorim :)
  Tudi jaz komaj čakam nadaljevanje, Majda

  OdgovoriIzbriši