petek, 27. julij 2018

Tulipani / *** 32

Pomlad je že davno mimo, jaz pa še vedno vlečem na plano spomladanske motive. Tokrat modre tulipane na pluti. Ne vem ali v realnosti obstajajo tudi modri, jaz jih še nisem videla, ampak glede na vse "pogruntavščine" se ne bi čudila, če bi.
Ko sem bila še gimnazijka, smo z gledališkim krožkom pripravljali predstavo z naslovom Modri tulipan. Vsebine se ne spomnim  več, naslov pa mi je ostal, ker mi je bil že takrat zelo nenavaden. Zdaj pa sem našla še nekaj ostankov osnove narejene z Gelli art ploščo in akrilnimi barvami ter izrezala Tinine tulipane. 
Voščilnica se mi zdi malce zamorjena, temna in bi potrebovala nekaj bele barve oz. zelo svetlih tonov, da bi zadihala. Kaj se vam zdi?
Izziv:
Najlepši par: Galerija meseca julija

4 komentarji:

 1. Meni se zdi prav umetniška. Všeč mi je zanimiva struktura in nenavadna barva cvetov na podlagi iz plute. Lepo si sestavila tulipane.

  OdgovoriIzbriši
 2. Zamorjena? Eno samo sonce je prinesla k meni - moja ljuba modra barva v kombinaciji z zemeljskimi toni, pluta, ki mi je tako pri srcu (moja kuhinja je oblečena vanjo, pa tudi tista pluta, ki zapira penino je nadvse imenitna in še in še ...)
  Čudovita je in se ponavljam, vem - v živo še veliko, veliko lepša!
  Hvala zopet in spet, Majda

  OdgovoriIzbriši
 3. Tulipani so tako brezčasni, da jih je lepo videti tudi takrat, ko ni njihov čas cvetenja. Žlahtna modra in zemeljska rjava sta enkratna kombinacija.
  Meni ni zamorjena :) Če pa se tebi zdi, bi morda lahko naredila nežen špric z belo tempero.

  OdgovoriIzbriši
 4. Mogoče bi tulipani res bolj izstopali na beli podlagi, pa tudi pluta da svoj učinek. Če ostajajo modri tulipani ali ne, v ustvarjalnem svetu je vse mogoče. Tudi tulipani poleti ;) A ni to fino!

  OdgovoriIzbriši